şuan tam dilimin alt kısmındaki bağda çıkmak suretiyle bi kaç gündür yaşadığım dehşet acı veren olaydır. insanı kıvrandırır.
devamını gör...
aft 'tır o. ağrılıdır.limon,sirke ,tuz ve az su karışımı gargara iyi olur. agız bakımına dikkat. gecmis olsun.
devamını gör...
karbonatlı su ile gargara derim ben de. hem daha az yakar hem de bebeklerin ağzına da uygulanan bir yöntemdir. ve hatta, ilgisiz ama her gün yarım ya da bir çay bardağı karbonatlı su içmenizi de ayrıca tavsiye ederim, çoğu hastalıktan bir süre bir ölçüde korur.
devamını gör...
böyle zamanlarda yemek yemek hatta konuşmak bile can yakıcı, rahatsız edici olabiliyor. doğal yollardan, karanfil şalgam gibi bir çok şeyi denedim kısmen de etkisini gördüm diyebilirim fakat kenacort a orabase alıp yaraya sürerseniz üstünü kapadığı için yemek yemek ve konuşmak sorun olmaktan çıkarıp iyileşmesini de hızlandırıyor.
devamını gör...
vitamin, mineral eksikliği ve dengesiz beslenme sonucunda olur. yediginize ictiginize dikkat edin, ağız bakımınızı aksatmayın ve tuzlu su gargarası yapın . hadi geçmiş olsun.
devamını gör...
yemek yiyeceğin zaman ağzının değerini anlatacak bir yaradır.
devamını gör...
stresten veya az uykudan dolayı çıkar.
devamını gör...
tuz ile gargara'nın epey işe yaradığını daha önce gözlemlemiş biri olarak önerebilirim.
devamını gör...
ne kadar dikkat etmiş olursan olun belirli aralıklarla kendini hatırlatan illet. özellikle yara dil kenarında çıktıysa bir kelime kuracak olduğunuzda sizi perişan eder. bu dönemlerde yemek yiyemez hale geliyorsunuz.
devamını gör...
bir doktor olmadığım için öncelikle doktora görünülmesi gerektiği hatırlatarak;
başka yerlerde de benzer yaraların oluşması durumunda behçet, aids gibi pek çok hastalığın göstergesi olabilecek bir semptomdur.
dikkate alınması gerekir.
devamını gör...
karadut iyi geliyor.
devamını gör...
dilde ve dudaktan aşağı kısımlarda çıkmışsa aft yarasıdır. mercimek büyüklüğünde, taze tereyağı renginde, konuşmayı ve yemek yemeyi zorlaştıran yaralardır. karbonat sürülürse birkaç güne kalmaz geçer.
devamını gör...
özellikle acı çekiliyorsa, çaresi kloroben'dir. sonra teşekkür edersiniz.
devamını gör...
bunun için %100 mükemmel bir şey var; "piraldyne". gece yatmadan önce yaranın üstğne sür aşırı iyi geliyor. keşfettiğimden beri ağız yarasından acı çekmiyorum.
devamını gör...
nokta kadar küçücük şey yemek yedirtmiyor, konuşturmuyor. çok kötü bir şey. eskiden çok çıkardı, şimdi çok şükür fazla çıkmıyor.
devamını gör...
(bkz: rekkürent aftöz stomatit)

karakteristik olarak sığ olan bu ülserler oldukça ağrılıdır ve tekrarlama eğilimindedir.

sebepleri için birçok faktör sayılabilir. bunlardan biri behçet hastalığı iken, demir , folat, b12 vitamini eksikliği de bu aftları çıkaran bireylerde rastlanmıştır. bu hastalarda hematolojik eksiklikler giderilince aftöz ülserlerin tekrarı ortadan kalkar.

ayrıca aftöz ülserler daha çok sigara kullanmayan bireylerde görülür. sigarayı yeni bırakanlarda da aftlar başlayabilir. nedeni ise sigaranın ağız mukozasında keratinizasyonu arttırarak ülser gelişimini zorlaştırmasıdır. çünkü ülserler nonkeratinize mukozada yerleşme eğilimi taşırlar.
devamını gör...
aft olarak adlandırıyor
devamını gör...
hiç sormayın dostlar, bir kaç gündür bu dertten muzdaribim.
devamını gör...
gerçekten o kadar berbat bir şey ki hayatla bağlantını kesen iğrenç bir olay ya.
devamını gör...
aft denilen yaralar, genelde ağız bakımına dikkat edilmediğinden veya vitamin eksikliğinden ortaya çıkar.
kış aylarında portakal ve mandalina tüketme konusunda dikkatli olmada fayda var.
ağız bakımından bahsetmiyorum bile.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ağızda yara çıkması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim