acem borusu, bilimsel adıyla campsis radicans. anavatanı amerika birleşik devletleri'nin doğu kesimi olan bu bitkinin parlak turuncu renkli trompet şeklinde gösterişli çiçekleri vardır. sonbahara doğru yapraklarını döker. hızlı gelişir, tırmanıcıdır, uzun ömürlüdür.
toprak seçmez, türkiye'de her yerde yetiştirmeye uygundur. güneşi çok sever bu yüzden bolca güneş alan bahçelerde hızla gelişir. güneşli veya yarı güneş alan bir yer uygundur, tamamen gölge bir yere uymaz. -34 dereceye kadar kış soğuklarına dayanabilir. birkaç yaşına geldiğinde kuraklıklara da dayanıklı olacaktır. ayrıca bu bitkiyi yetiştirirken acem borusunu değer verdiğiniz bir ağaç varsa ondan uzak tutulmalısınız. aksi takdirde onu boğacaktır. duvarınızı tamamen kaplayarak sıvanıza zarar verebilir. bu yüzden doğru budamalarla onu yetiştirmelisiniz.
çok beğendiğim ve benim için anlamı olan bir çiçek. umarım ilgilenen birilerine bu bilgilerin yardımı dokunmuştur. nehir kenarında gördüğüm bir acem borusunun çiçeğini uzun zamandır saklıyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"acem borusu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim