yasin aktay’dan inciler

akp’nin 2002’de iktidara gelmesinden önceki dönemle bugünü kıyaslayan akp genel başkan danışmanı yasin aktay, 2002’den önce vatandaşların tedavi olamadığını ileri sürdü.

“ben rızka inanırım. misafir bereketiyle birlikte gelir” diyen aktay, devamında şöyle konuştu: “zannetmeyin, bugün böyle açız falan diye insanlar aç değil. aç olan ‘açım’ diye bağırmaz. ‘açım’ diyen genellikle bu işin sömürüsünü yapan insanlardır.”

yasin aktay, ayrıca suriyeli mültecilerin türk vatandaşlardan daha iyi sağlık hizmeti almadığını söylerken, “allah kimseyi suriyeli yapmasın bu memlekette” dedi.
devamını gör...
aç olan tokum diye bağırmalı halbuki.
devamını gör...
(bkz: türkiyeden neden gitmeliyiz)
devamını gör...
(bkz: mağdur olarak gelip mağrur olmak)
devamını gör...
aktay bey bir dakika yüz yüze gelebilir miyiz?
açım diye suratına bağırmak istedi canım.aynı şekilde komşusu aç yatarken tok uyumak size göre ayıp değilmiydi? sömürü yapan komşularımızın karnını doyuralım lütfen..
devamını gör...
bağırmaz bağıramaz. çünkü açtır. susar ve bir köşede karnını tutup mutsuz mutsuz bakar etrafına. kişi kendinden bilir işi.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
açın bağırmaya tâkatı yok ki bağırsın. aç, yardım etmeyeceğinize emin olduğu için sizin valiliğinize, belediyenize gelmez. hem nasıl gelsin ki? aç, şehrin merkezinde yaşamaz. gecekondudadır elektriği, suyu kesik yaşar.

aç, açım diye bağıramaz, siz de onları duymazsınız. isimler, telefon numaraları hep alınır, ya sonra?

bu arada değinmek istediğim bir husus var, toplumsal muhalefetin acilen "açız" demeyi bırakması gerekiyor. aç değilsiniz, refah seviyeniz düşüyor. evet çok kötü besleniyorsunuz ama aç değilsiniz. fakirsiniz ve fakirleşiyorsunuz. lütfen kameraları gördüğünüz gibi açız diye bağırmayı bırakın da birileri utanıp sıkılmadan "midelerine kuru ekmek giriyorsa tokturlar" demesin.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"aç olan açım diye bağırmaz" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim