"ben senin nereden ablan oluyorum" diyerek sizi tersleme potansiyeli olan abladır. abla demeyin siz de teyze deyin mesela.*

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
benim gibi değildir. iki erkek kardeşim olduğundan kim abla dese bakarım ben, hiç de gocunmam. teyze denmesinden yeğdir.
devamını gör...
ona hanım dememizi istiyordur. aslı yenge gibi, ona da yenge diyemiyordu 3 küçük kız. (bkz: selena)

edit: yenge deme bana!! *
devamını gör...
babam hatta dedem yaşındaki insanlar abla dediğinde zaten benden hoşlanacak değilsin mesafe belirtmene gerek yok demek istiyorum genelde yanlış anlaşılma olmasın diye kullanılır o kalıp.onun yerine hanımefendi daha küçüklere de küçük hanım deseniz daha hoş olmaz mı hem daha çok saygı ifade eden hem de sizi daha saygıdeğer gösteren ifadeler onlar sadece bir öneri.yoksa ben de ağzımda nasıl duracağını önemsemeyip hepinize dayı dicem.
devamını gör...
neredeyse aynı yaşta göründüğün kadına dediysen terslemesi gayet tabii. ayrıca nereden geliyor bu hısım akrabalık; tatava yapma, insanlara siz diye hitap et, geç.
devamını gör...
keşke bir ablam olsa da böyle dediğim için kızsa ve ben de abla abla abla abla diyerek daha çok kızdırsam.
devamını gör...
akıp giden zamanla savaş halindedir
devamını gör...
babam yaşındaki adam bana abla dedi. eskilerin mesaafeli konuşma şeysiymiş.
devamını gör...
cerrahpaşa merkez laboratuvar kayıt biriminde stajdayım. bir kadın numarası yanınca geldi barkodları uzattı. bunlardan biri eksik abla dememle, ablan olabilecek yaştayım ama bana abla diyemezsin diye çıkışınca donakaldım. bin tane insana bakmışım neredeyse hepsine abla, abi, teyze, amca diye hitap etmişim gün içinde.

-nasıl hitap etmemi istersiniz? dedim.
-hanımefendi diyebilirsin, dedi.
-işleminiz bitti gidebilirsiniz hanımefendi diyip gönderdim.

başta terslesem de sonradan düşününce hak verdim. sonuçta herkes samimi bir dil ile konuşmak zorunda değil. hanımefendi ve beyefendi kelimelerini hayatıma katmaya karar verdim ki öğle arası yemeğe giderken bir kadın yol sordu, direkt şuradan gideceksin abla dedim. ben senin nerden ablan oluyorum dedi gitti.

ben akıllanmam arkadaşlar.
devamını gör...
istediğini vermek gerekir.
devamını gör...
bazıları gerçekten kızabilir.

devamını gör...
aramızda 15 cm boy farklı olduğu için insan içinde abla deyince aşırı kızıyor. ben de elime geçen bu fırsatla saygısızlığın dibine vuruyorum.
devamını gör...
üç beş apaçi arkamdan yürüyor. abla denize gidiyor galiba onu takip edelim diyorlar. sinirlendim mi sinirlendim abla mıyım ablayım. ama olsun. kıçımdan mı anlaşılıyor abla olduğum. kıçıma güveniyorum.
devamını gör...
kendileri feride abla olur.
devamını gör...
ben böyle bir abla olamadım. bana abla denmesine bayılıyorum.
devamını gör...
(bkz: lan deme lan babam kızıyor lan)
devamını gör...
kendinden küçük kardeşi olmayan insanlar daha çok takılıyorlar buna gözlemlediğim kadarıyla. ben kardeşi olan biri olarak biri bana abla deyince ablam diyip böğürme basasım geliyor, bir ablalık duygularım kabarıyor.
hem kötülükten demiyorlar bence ya kızmaya ne gerek var, sonra söyleyen kişinin kalbi kırılıyor acaba kötü bir şey mi dedim diye.
devamını gör...
(bkz: ne diyem mahmut mu diyem)

gereksiz bir sınır çiziyor samimiyeti yok ediyor bu abla abi sıfatları, ondandır.
devamını gör...
abla değil de "yenge" beni rahatsız ediyor. yaşlı hissediyorum. bence yenge kelimesi amca-dayı eşlerine kullanılmalı.
devamını gör...
teyze deyin gitsin.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"abla denmesine kızan abla" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim