şeytan olarak bildiğimiz dini figürün sayısı olduğu söylenegelmiş sayıdır. genellikle hıristiyanların yoğunlukta yaşadığı ülkelerde tıpkı 13 sayısı gibi uğursuz olduğu, yıkım getireceğine inanılır. halbuki hikâyesi incil'e dayanıyor ve işaret edildiği kişi roma'yı yakan neron imiş.

buyrunuz okuyalım:

--- alıntı ---

korku imparatorluğuna dönüşen dönemin roma’sında devreye giren çözüm, incil’in ibranice bilenler açısından doğru anlaşılmasını sağlayacak ifadeler bulunuyor.

akademik açıdan bakıldığında brigham young üniversitesinden prof. thomas wayment, konuyla ilgili olarak, “incil’de yunanna’nın “vahiy” bölümünde (13-18) geçen, “bu bilgeliği gerektirir: anlayışa sahip olanın canavarın sayısını hesaplamasına izin verin, çünkü bu bir insan sayısıdır ve sayısı 666’dır.” ifadeleriyle işaret edilen dini anlamdaki şeytanın değil, seküler hayatta var olan ve şeytani davranışlarıyla katliamların bir numaralı sorumlusu konumundaki imparator neron olduğunu belirtiyor. 

incil’deki ilgili pasajda “canavar adam” ifadesi kullanılıyor. bu sıfat tamlaması imparator neron’u anlatmak istiyor. peki ama 666 sayısının ne ilgisi var?

harflerin sayısal değerlerine bakıp şifreleme yönteminin nasıl işlediği daha rahat görülecektir.

uzmanlara göre “n” sesinin sayısal değeri “50” sayısı. “e” sesinin ise “0”, “r” sesinin “200”, “o” sesinin “6”, “n” sesinin ise yine “50”. gelelim ikinci sözcüğün harflerinin sayısal karşılıklarına; “k:100 e:0 s:60 a:0 r: 200”. o halde bu sayıları toplayalım ki bunu yaptığımızda çıkan sonuç “666” olacaktır. ikinci sözcükteki “kesar”, “caesar” ile aynı anlamda. yani, neron’un ta kendisi…

--- alıntı ---

kaynak: listelist.com

işbu tanım, lol isimli yazarın 666. tanımıdır.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
yakıcı bir sayıdır.
devamını gör...
şehinşahın son albümünün adıdır.
albümde birbirinden güzel şarkılar bulunmaktadır.
en eskiden beri sür yada öl parçaları favorimdir.
devamını gör...
karbon atomunu da temsil eder.
devamını gör...
esinlemeler'de beşinci roma imparatoru nero sezar'ı temsil eden sözde numaradır. asıl ayet bütün kötülüklerin kaynağının nero sezar olduğunu söyler, ancak yazan yargılanmaktan korktuğu için imparatorun adını direkt olarak yazmaktan kaçınmış, onun yerine kendisinden 666 şeklinde bahsetmiştir. asıl ayet ibranice yazılmıştır ve bu dilde rakamlar harf, harfler de rakam yerine geçebilir.
devamını gör...
şeytana atfedilen sayı. ayrıca anlık karma puanım.
devamını gör...
türkiye'nin en kuzeyi ile en güneyinin arasındaki farkı belirten km bazlı sayıdır.
devamını gör...
çin kültüründe işin gücün rast gitmesi, bol şans, iyi talih anlamına gelen sayı dizini. bu rakamlarla araç plakası veya telefon numarası almak için güzel paralara kıyarlar.
devamını gör...
küçük iskender'in birçok kez yasaklanan kitabıdır.
"yaşama tutunmak, süreğen bir cinnet anıdır."
devamını gör...
şeytan sayısı.
devamını gör...
hatalıysam ara.
devamını gör...
b12 seviyem.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

t: canavarın sayısı.

içimde bir adet canavar var.
devamını gör...
diğer sayılara yapılmış bi hakarettir. siz burada bunu yazarak diğer sayıların asla önemli olmadığını ima ediyorsunuz. bunun için yargılanacaksınız.
devamını gör...
(bkz: number of the beast)
devamını gör...
kıyametten önce dünyaya hükmetmeye gelecek olan korkunç (bkz: deccal)ın simgesidir. yani öyle bilinir. bir çok insana göre uğursuz sayıdır. avrupa parlamentosu bile 666 nolu koltuğu boş bırakır. sayıdan incil de etkilenmiş görünüyor. en son ve en tuhaf kitabı (bkz: vahiy) de şöyle diyor:

anlayabilen, deccal'ın sayısını hesaplasın. çünkü bu sayı bir insanı simgeler; onun sayısı altı yüz altmış altıdır.


ama bu sayı yanlıştır. çünkü orjinali 616'dir. hala da tartışma konusudur. yani belki de tam da net de bilmediğimiz bir durum da olabilir de.
devamını gör...
"woe to you, oh earth and sea
for the devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
let him who hath understanding reckon the number of the beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty-six"

maiden'ın number of the beast parçasının da girişini oluşturan bu kısım, kitab-ı mukaddes 13:18 kısmından alıntıdır. aslında, john dostumuz burada (şeytanın aksine), sürüsüne bereket kafası olan ve okyanusun buz gibi sularından gelen bir canavarı betimler. bu canavar öyle güçlüdür ki, insanları kölesi yapar, azizleri öldürür, bütün canlılara allah yok din yalan dedirtir. ilgili ayette kullanılan ve yunanca'dan ingilizce'ye geçmiş olan reckon kelimesi, aslında calculate manasına gelmektedir ve bunu gören kripto fetöcüler hemen hesaplama yapmaya başlar. şeytanın sayısı olduğu iddia edilen bu sayı ile ilgili, ömer çelakılvari, bir sürü hesaplama mevcuttur. bunlardan en bilinen ve muhtemelen doğru olanı, bu başlıkta da daha önce belirtilen, neron ceasar isminin harflerine karşılık gelen sayılar toplandığında 666 sayısını vermesidir. burada da mantık şu; yunanca ya da ibranice'deki her harfe sırayla numara verilir*. neron ceasar ismi ibranice yazılır ve içerdiği harflere karşılık gelen sayılar toplanır (nu: 50 + resh: 200 + vav: 6 + nu: 50 + qoph: 100 + samekh: 60 + resh: 200 = 666). yuhanna'nın incilinde bunu bu şekilde yazmasının sebebi olarak da, hıristiyanların ilk cezalandırıcıları olarak gördükleri neron'un gazabından korkması ve gizlice mesaj vermek istemesi olduğu söylenir.

satanist dostlarımızı bir kenara bırakırsak, kendisi üzerinden epey eğlenceli mevzular döner ve bunlardan birisi francois blanc'in bulduğu rulet masası ile ilgili olandır. kendisinin, rulet masası sırrı karşılığında, şeytan ile sözleşme yaptığı ve bu yüzden rulet masasındaki sayıların toplamının (1-36 arası ve bu sayılar dahil) 666 olduğu söylenir. matematikte de ilk 36 doğal sayının toplamı olması, ilk 7 asal sayının karelerinin toplamı olması (2²+3²+5²+7²+11²+13²+17²) ya da üçgensel sayılar diziliminde 36. satırda olması sebebiyle çifte üçgensel sayı olması gibi tesadüfleri de mevcuttur bu ünlü dostumuzun.

bu sayı ile ilgili bir diğer söylenen şey ise, 3. yy'den kalma çoğu el yazmasının 666 ihtiva etmesine rağmen, 2 tane el yazmasında sayının 666 olarak değil de 616 olarak geçtiğidir. büyük ihtimalle ufak bir hata sonucu olan bu durum, bruce metzger'in teorisine göre, ibranice ya da yunanca'da neron olan muhatabın ismimin, latince nero olarak hesaplanarak yazılmasından kaynaklanmıştır. zira yukarıdaki hesaplamadan bir adet nu çıkarınca 616 sayısına ulaşılmaktadır. böyle bir hataya rağmen yine de numara neron etrafından dönüyor, nası bi nefretse artık. bu hayatta kimseye yaranamadın neron, tebaanın harbi bi kalbi yok.
devamını gör...
şeytan üç yapar!
devamını gör...
merhum babamın son otomobilinin plakasının harf sonrası rakamı.
devamını gör...
şeytanın avukatıyım...
beni bir salın nerenizden uyduruyorsunuz böyle hurafeleri diyor.
bu sayı benim sayım olsa yerinizde duramazdınız diyor..
devamını gör...
satanik bir manası olan sayı.

son 24 saat içinde şeytani bişeyler olmuş sözlükte...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"666" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim