ilginç olay.


26 mart 2021 tarihinde yayınlanan bölümde senaryo gereği avukat, polis memurları tarafından ters kelepçelenerek emniyet merkezine götürüldü. ardından polis memurunun avukata tokat atması ve “oğlum tutsanıza şunu”, “bir adamı zapt edemiyorsunuz” tarzında ifadeler, türkiye’deki avukatların tepkisini topladı ve adana barosu’ndan sinop barosu’na kadar toplamda 61 baro, rtük’e şikayette bulundu.

hazırlanan şikayetnamede şu ifadeler yer aldı; “ilk olarak belirtilmesi gereken şudur ki; avukatlık mesleği, 1136 sayılı avukatlık kanunu ve sair mevzuat uyarınca kamu hizmetidir. ülkemizde yargı mekanizması 3 sacayağından oluşmaktadır. bunlar iddia, savunma ve hüküm olmakla birlikte savunma mekanizmasını ifa eden kişiler kamu görevlisi sıfatına haiz avukatlardır.

ne yazık ki toplumumuzda sık sık avukatların müvekkillerinin haklarını savunan bir vekil olduğu göz ardı edilmekte ve ilgilendikleri davalarla özdeş tutulmaktadır. bu sebeple senaryo gereği dahi olsa bir kamu görevlisinin yine bir başka kamu görevlisi tarafından hakarete uğraması, darp edilmesi ve sokak ortasında herkesin görebileceği bir biçimde aşağılanarak ters kelepçe ile zorla polis aracına bindirilmesi toplum vicdanını derinden yaralamıştır.

hangi sebeple olursa olsun avukat olduğunu beyan etmiş bir kimseye bu tarz bir muamele yapılabilmesi kabul edilebilir değildir. üstelik dizide polis rolünü üstlenen kişi, vatandaşlara karşı yerinde olarak ‘iyi polis’ olarak lanse edilmekte, sanki onun yaptığı tüm fiiller de doğruymuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır. hal böyle olunca hukuka aykırılığın boyutu daha da artmaktadır.”


kaynak:

www.webtekno.com/arka-sokak...
devamını gör...
desteklediğim şikayettir. avukatlar sürekli olumsuz hasletlerle anılırken onları hedef tahtasına daha çok oturtan her türlü eyleme karşı baroların harekete geçmesi sevindirici. dün nevşin mengü dahi kürşat ayvatoğlu ile yaptığı programda “size pudra şekeri aklını avukat mı verdi?” diye sordu. avukatların sürekli kötü olaylarla yan yana getirilmesi beraberinde itibarın yerle bir edilmesi, devlet dairelerinde hor görülme ve nihayet haciz mahallinde katledilme sonucunu doğuruyor
devamını gör...
küfür yasak olmasaydı da şunların gereksiz şovmen hassasiyetlerine ve toz kondurmadıkları egolarına sövseydim
devamını gör...
tamam herkes rahatsız olduklarını ifade etsin de bu biraz abartı sanki. romanlar da cennet mahallesini şikayet etsin o zaman.
devamını gör...
avukat deyince savunandan çok sömüren akla geldiği için mevcut hukuk sisteminin yüzkarası olan meslektir.

ekleme: hiç aklımda ve alışkanlığımda yokken şu anda diziyi izliyorum.
devamını gör...
61 rakamına tanım girsem ya da girmesem.
devamını gör...
kurtlar vadisi hiç izlemedim.
devamını gör...
hukukun savunma tarafının belli ki hala hukuka güvendiğinin ifadesidir
devamını gör...
sahneyi izledim. avukata tokat falan atılıyor.
birçok kötü avukat sahnesi oldu ki bu normaldir. ego ile ilgisi de yok. avukatların tepki göstermesini uygun bulduğum durum. avukat yalan söyler, şeytandır, egoisttir. söylemlerinde bulunanlara diğer bütün meslekleri yapanlar masum, cennetlik bi avukatlar mı pislik? diye sormak isterim.

not: avukat değilim.
devamını gör...
ülkemizin insanına birisinin dizilerin gerçek olmadığını ve gerçekleri yansıtmadığının, hepsinin kurgu olduğunun defaatle söylenilmesi gerekmektedir. hatta okullarda bile okutulsa olacak gibidir. slogan belli -izle ve geç- üzerine bir hayat, bir düşünce inşa etme. öğretmen olarak dizi ve filmleri seçmeyin.
devamını gör...
türkiye dışında bir avrupa ülkesinde ya da ne bileyim amerika birleşik devletleri’nde falan bir meslek erbabının böyle duyar falan kasıp kasmadığını merak etmeme vesile olan bir olay.
devamını gör...
işiniz gücünüz mu yok olm sizin diyip 2 tokat da bunlara çekilmesi gerek.

kurgu evlâdım bu kurgu.
devamını gör...
arka sokaklar 15 yıldır hâlâ niye sürüyor acaba. demek ki akp seçmeni gibi seyirci kitlesi var.
devamını gör...
ulkede adaler yok, barolarin derdine bak. ben sizin ....
devamını gör...
okumuş adamlar diyeceğimiz tiplerin derdine bak.
kurgu nedir? rol nedir? o zaman dexter için de abd polisleri ayaklansın. the x files için ajanlar ayaklansın 'böyle uzaylılar yok' desin.
cem yılmaz'ın şu sözlerini akla getirmiştir.
tam izciligi istediğimiz yere getirmiştik ki

tanım: geri zekalı meslekî reaksiyon.
devamını gör...
gerizekalıca olmayan haklı bir mesleki reaksiyondur, üstteki yazar farkında değil sanırım fakat burası türkiye, doğal olarak şartlar ve reaksiyonlar da birbirinden farklı olmak zorunda, kaldı ki bu işi bir meslek loncasının kendisine toz konduramaması olarak görmek açık tabiri ile aptallıktır, avukatlık mesleğinin prestiji herkesin iyiliği için korunmaya muhtaçtır ve bu koruma görevini baro başkanlarının üstlenmesi kadar doğal bir şey yoktur. hele ki türkiye gibi bir ülkede yargı mekanizmasının önemli bir parçasına karşı yapılan bu itibarsızlaştırma 'dert' değilse, dert nedir sayın yazarlar?
devamını gör...
kozmikbag mahlaslı yazarın tanımına altına imzamı atıyorum. avukatlara iki tokat çekilebilir şeklinde küçük düşürücü bir olay tabii ki barolar nezdinde tepki doguracaktır. bu itibarsızlaştırmanın önüne geçmek için harekete geçecektir. gördüğünüz üzere avukatlarla ilgili sayıp sovenleri de okudunuz. kurgu, film, dizi bunlar diyenleri de anlamakta zorlanıyorum. memleketimin güzide insanları tvden, diziden, filmden etkilenmez diyen varsa, süleyman çakır ölünce gıyabi cenaze namazları kılındığını hatırlatır ve birçok örneği istendiği takdirde söyleyeceğimi ifade ederim. ne insanlar avukatlık mesleğine laf edecek kadar temiz ne de avukatlık sizin bahsettiğiniz kadar pis bir meslek.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"61 baro başkanlığının arka sokaklar'ı rtük'e şikayet etmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim