anayasa mahkemesi (aym), “kasıtlı ya da taksirli suç ayrımı yapılmaksızın 6 aydan fazla hapis cezası alınmasının bekçiliğe engel oluşturduğunu” öngören kuralın iptal edilmesi ile artık herhangi bir yasal engelin bulunmaması durumu.
buradan
zaytung haberi niteleliği taşıyan haber ama gerçek.
artık ne kadar çakal, hırsız, tecavüzcü varsa torpil vasıtasıyla olabilirler.
sokaklarımız daha huzurlu ve güvenli.
(bkz: yersen)
devamını gör...
mapus damlarında yatmış yandaşlar taş mı yesin? kader mahkumu bi kere tamam mı!!
devamını gör...
ne yapacağını tecrübelerinden bildiği için mi bu karar acaba. hapis cezasının türlü sebepleri olduğu için hangi suçlular kapsam dışı onunda netleşmesi gereken durumdur.
güvenliği sağlaması gereken adamın huzuru bozma / saldırıdan dolayı ceza almış olması komedi olur yoksa.
devamını gör...
"kasıtlı ya da taksirli suç ayrımı yapılmaksızın" vay anasını. kimbilir kimin için çıktı o kanun.

bu ülkenin geri zekalısı biz miyiz ya.
devamını gör...
bu ülke beni boğdu boğdu duvara attı yemin ediyorum.
devamını gör...
bunu fıkra diye anlatsan kahkaha attırır öyle komik ama işte gerçek.
devamını gör...
böyle böyle iti köpeği dolduracaklar bekçi kadrosuna.

sonra bunlara “dış kapının iti” deyince de küsüyorsunuz, kızıyorsunuz.
devamını gör...
kişisel ordusunu kuran birisinin ihtiyacı olan ilk insan profili; birine zarar vermekten çekinmeyecek insan profilidir. gaspçı, tecavüzcü, katil, suç işlemekten çekinmeyecek birileri.
devamını gör...
akp ve yandaşlarına köpek demeyelim. köpekler sevimli ve sadık hayvanlardır. hakaret olur. bu arada havalar soğumaya başladı mümkün olduğunca su ve yemek ihtiyaçları için destek olalım:)
devamını gör...
mantığa sığacak bir yanı olmayan uygulama. tamam sabıkalı insanlar dışlanmasın, topluma kazandırılsın da adalet temsilcisi olarak da değil.
bekçi yapılacak adam mı kalmadı! sokakta zibilyon tane işsiz var. olmadı lise mezunu olmayan kimlikli güvenliklere bekçilik yolunu aç. feto darbesi yüzünden kapatılan askeri okullardan atılan, darbeyle ilişkisi olmayan uzman/astsubay vs öğrenciler vardı, ortada kalmışlardı kurunun yanında yanan yaşlar olarak, onları al bekçiliğe. tabi istediğin gerçekten adil ve güvenli bir düzen sağlamaksa.
polisleri toplumun güvenliği değil kendisinin koruma kalkanı yapan, yetmezmiş gibi mafyayı da avucuna alanlardan toplum yararına bir şey beklenemez tabii.
devamını gör...
bekci olayina komple karsiyim. bekci kadrosunu kaldirip yerine 12 ay minimum egitimle polis alinmasini tercih ederim ihtiyac varsa.

biriniz de haberi acip anayasa mahkemesinin kararinin gerekcesini okudu mu merak ediyorum acaba.
devamını gör...
sezen aksu'nun oh oh suyundan da şarkısını akla getiren olay.
devamını gör...
gecelerin sabıkalıları
devamını gör...
güreş kariyerinden başka vasfı olmayan, liseyi bile, sahte diplomayla bitiren kişinin, önce milletvekili yapılıp, sonra da devlet bankasının yönetim kurulu üyesi olarak atandığı ülkede, gayet sıradan bir vaka.
devamını gör...
‘sevenin halinden sevenler anlar’ dizelerinin kolluk kuvvetlerindeki karşılığı.
devamını gör...
bunu mu yadırgadınız? parası olanın milletvekili olduğu ülkede çok normal.
devamını gör...
günümüz imam hatibi'nden mezun olan kişiler bekçilerdir. asla boş kalmıyorlar,asla. vasıflı vasıfsız demeden kriterlere bakılmadan meslek sahibi oluyorlar.
(bkz: kimi kimden koruyacaklar)
devamını gör...
the dark knight rises'da bane, gotham'ı tekrar halka vereceğini söyleyip suçlulara ite kopuğa veriyor. bunlarda aynı yemini etmiş, memleketi film setine çevirmeye and içmiş, güvenliği ite kopuğa veriyor.

örnek 2: ilkokuldayken canavarların arasına beni sınıf başkanı seçmişlerdi, ben de canavarları kullanıp iç huzuru tahsis etmiştim. bu sığırların yönetim anlayışı ilk okula giden çocuğun bulduğu çözümlerle aynı. bu arada benim formül işe yaramıştı, bunlar yabamaz.
devamını gör...
odtü, itü mezunu işsiz, adam yaralayan insan bekçi. 5000 lira da maaş. allah belanı versin güzel ülkem ve devlet büyüğüm.
devamını gör...
jon snow edasıyla gezen gece nöbetçileri, artık isimlerini tam anlamıyla hak etmiş olur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"6 ay üzeri hapis cezası alanların da bekçi olabilmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim