piyanist ve besteci fazıl say, chp'yi eleştirdi. "siz kazanamazsınız kardeşim. siz kazanmaktan da korkuyorsunuz. siz iktidardan korkuyorsunuz. siz genç nesile ulaşmaktan, 40 yıllık kürt sorunundan korkuyorsunuz" diyen say, "atatürk’ü hele hiç anlamamışsınız, anlamadığınız atatürk’ün maalesef tahmini 100 yıl gerisindesiniz" ifadesini kullandı.

piyanist ve besteci fazıl say, kişisel ınstagram hesabında 'chp'ye naçizane bir eleştiri' notuyla bir paylaşımda bulundu. ne zaman halk tv'de tartışma seyretse, ne zaman bir bakkalda sözcü gazetesinin manşetine rastlasa, ne zaman bir chp'liyi bir kanalda konuşurken televizyonda görse hep aynı duyguyu hissettiğini söyledi. bunu 'korku' olarak tanımlayan say, şunları söyledi:

"korku, korku... korku kötü şeydir. korku kendinde başlar. ve maalesef sevginin zıttıdır, cesur olmayan sevemez. cesur olmayan kazanamaz. siz kazanamazsınız kardeşim! siz kazanmaktan da korkuyorsunuz! siz iktidardan korkuyorsunuz! siz genç nesile ulaşmaktan, 40 yıllık kürt sorunundan korkuyorsunuz! siz laiklik savunmayı da bu korkuyla yapamazsınız. laiklik savunmayan kadın haklarını savunacak? 'olanın iyisi'? bu ama öyle bir konu değil...
'siz atatürk’ü hele hiç anlamamışsınız'
salgını, şu tüm hataları, türkiye’nin durumunu; her şeyi... siz atatürk’ü hele hiç anlamamışsınız, anlamadığınız atatürk’ün maalesef tahmini 100 yıl gerisindesiniz, korku yılı olarak da 100 ışık yılı gerisindesiniz, atatürk 'bugünkü sizin' çok ilerinizde, sandığınızdan da ilerisinde. çünkü 'korkmuyordu' o. korku ışık yıllarıyla ölçülür...
'bize cesur insanlarla gelin, sıkışıp kalmışlığınızı atın'
siz korkunun çağındasınız. ve maalesef bunu bize yansıtıyorsunuz ve bizi eritiyorsunuz. bize; bu ülkede, özellikle gençlere ve kadınlara, gerçek anlamda umut vermemenizin nedenidir; bu korku. tek tavsiyem var kardeşim; içinizde korkmayanların sayısını arttırın. gençler cesur, kadınlar cesur, sayısını arttırın. bırakın korkuyu. bize cesur insanlarla gelin. sıkışıp kalmışlığınızı atın. dertlerinizi atın. nefes alın. nefes! güven verin."


buradan
devamını gör...
ben chp'li değilim , rozetimi çıkardım , partili değilim gibi söylemlerde açıkça ortaya çıkan bir gerçeği dile getirmiştir . cumhuriyet'in bütün çağdaş kazanımlarına düşman olan gerici bir iktidara karşı aman abuzittin ne der kaygısıyla iki çift laf edemeyenlere az bile söylemiştir . chp'nin son yıllardaki "biz daha müslümanız" siyaseti iyiden iyiye kabak tadı vermeye başladı . laiklik , insan hakları ,militarizm gibi meselelerde chp gündemi bebek ağzıyla geçiştirmeye devam ettiği sürece bence de kazanamayacak . eski akplileri , dincileri , liboşları partiye doldurmak suretiyle oy devşirilemeyeceğini anlamaları gerekiyor . chp özgürlüklerin ,bilimsel düşüncenin ,laikliğin ve insan haklarının yüksek sesle savunulduğu bir parti hüviyetini kaybetmeye başlıyor . halka inmenin yolu ucuz popülizm değildir , biz de dinciyiz anlayışı değildir .
devamını gör...
her ne kadar muhalefet ağır baskı ve stres altında siyaset yapmak durumda kalsa da fazıl bey'in eleştirisini yerinde buluyorum. haklı bir çok mücadele ve talep sırf iktidar partisinin gündemine uyum sağlamak adına hiç edilmemelidir. ediliyordur, ne yazık ki. biraz cesaret hepimize iyi gelir.
devamını gör...
turkiye de iktidarın iki kodu vardır: ittihat terakki ve prens sabahattin hareketi. başka bir hareketin iktidara gelme şansı yoktur, çünkü tüm denklem bu iki yapı üzerine inşa edilmiştir. hem chp hem de akp, ne zaman ki, bunu unutup daha dar bir iç söyleme yönelmişse, sonuç hep hüsran olmuştur. doğal olarak, ittihatcılığı sürekli revize ederek chp sürdürürken, menderes demokrat partisi de, prens hareketine yaslanmıştır. chp'nin şu durumda yapması gereken, akp'nin 2002 yılında "gömlek değiştirdik" söylemi gibi sürekli ama sürekli alanını genişletmeye yönelik hamleler yapmasıdır. erdoğan ve grubu, erbakan hareketinin bu ülkede iktidar şansı olmadığını görüp, milli görüş hareketine mesafeli olan halktan oy isteyip dp-ap-anap geleneğine yaslandı. sonuç ortada.

bu tür gaz söylemlere kanıp, lütfen tekrar tekrar cumhuriyet mitingleri gibi fiyasko girişimlerle, alanınızı daraltıp halkı küstürmeyin.

yıllarca, islamcı çevreler bu halkın chp oy vermeyeceğini dile getirdiler, istanbul seçimlerinde bu söylemlerin ne kadar boş olduğu ortaya çıktı. özetle gaza gelmeyin.
devamını gör...
akp tüm muhalif partilerin hareket sınırını belirledi. yapılan muhalefet bununla şekilleniyor buna eyvallah ama chp de buna dünden razıydı, neden?

chp orta sınıf karakteristiği taşıyan bir parti. diğer köylü çomarları gibi her alana atlayıp zıplamayan konfor alanını güven sayan ve bunu aşmak istemeyen bir parti. türkiye’nin anası s*kilse de chpli belediyeler var olduğu sürece konfor alanından çıkmazlar. çünkü zaten yaşam alanları burası ve hedefleri de burası. onların tek derdi başlarındaki kişi onlara ahkam kesmesin yeter. onun dışında türkiyenin geri kalanını düşünmüyorlar.

hal böyleyken mağdur olmak bununla birlikte muhalif olmanın revaheti de tatlı, iktidar sorumluluk ve hareket gerektirir. eleştiri ise tam orta sınıf karakterine uygun tembel ve keyifçi bir iştir.

eğer chplilerin gerçekten muhalefet yapmalarını istiyorsanız izmiri kadıköyü beşiktaşı vb ellerinden alın, o zaman nasıl dönüştüklerini izlersiniz.

bu sözlerim anladığınız üzere yönetici kadroları için. onu da belirtelim yanlış anlaşılmasın.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"5 nisan 2021 fazıl say'ın chp eleştirisi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim