yiğit bulut'un piyasalara ilişkin değerlendirilmeleri. özet olarak hala faiz inecek diye tutturuyor.


cumhurbaşkanı ekonomi başdanışmanı yiğit bulut, cnn türk ekranlarında ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. bulut, yurtdışı kaynaklı yayınlar yapıldığını ve ciddi spekülasyonların meydana geldiğini söyledi. bulut, merkez bankası'nın radikal karar almayacağını ekonominin gerçeklerine yönelik adımlar atacağını da belirtti.

merkez bankası başkanı'nın değişmesiyle birlikte ekonomiye yönelik gerçekleştirilen kara propagandalara cumhurbaşkanı başdanışmanı yiğit bulut cnn türk ekranlarında cevap verdi. bulut, "pazar akşamından itibaren yurt dışı kaynaklık yayınlarda kara pazartesi yaşanacağı, ciddi sıkıntıya düşüleceği spekülasyonu yapıldı ve bununla birlikte birlikte manipülasyon yapıldı. herhangi bir olağanüstü faiz toplantısı yapılmayacak. 5-10 puan aşağı çekilecek diyenler var. bu tamamen bir yalandır, uydurmadır, bilgi değildir." dedi.

bulut, türkiye'nin döviz sorunu olmadığını rezervlerinin güçlü olduğunu belirtti ve dolar için 7.50 liranın denge noktası olabileceğini kaydetti.

yiğit bulut'un açıklamaları şöyle:

merkez bankası başkanı'yla görüştüm. yaptığı açıklamalar, toplantılarla ilgili üstünden geçtim. pazar akşamından itibaren yurt dışı kaynaklı yayınlarda kara pazartesi yaşanacağı, ciddi sıkıntıya düşüleceği spekülasyonu yapıldı ve bununla birlikte birlikte manipülasyon yapıldı. herhangi bir olağanüstü faiz toplantısı yapılmayacak. 5-10 puan aşağı çekilecek diyenler var. bu tamamen bir yalandır, uydurmadır, bilgi değildir.

son 20 yılda serbest piyasadan nasıl taviz verilmediyse, önümüzdeki süreçte de serbest piyasadan vazgeçilmesi mümkün değildir. sayın cumhurbaşkanımızın ekonomik vizyonu bellidir. piyasa zorlamasına rağmen serbest piyasadan taviz verilmediyse yine verilmeyecek.


link
devamını gör...
daha önce ki açıklamalarından farksızdır. en son yine ahkam keserken yüzüme tükürün dolar x lirayı geçerse diyordu. türküren oldu mu merak ediyorum.
devamını gör...
bedava para alıyor bu adam resmen devletin beslemesi bir halta yaramıyor. ülkenin halıne bak.
devamını gör...
yüzsüzlük nedir,nasıl yapılır?
devamını gör...
adam meslek geregi yapmasi gerekeni yapiyor sonucta ayda 220000 atesleniyor.tabi fitrat karakter meselesi unutmayalim ki bu tipler asla bitmeyecekler,done done firildaklar olmuslardir.
devamını gör...
cuma günü çok normal şeyler olmuş gibi yapılan açıklama.
devamını gör...
açıklamaları arasında bazı örnekler vermiştir.

faizlerin düşük olması gerektiğini ve böyle olursa insanların kolaylıkla ev alabileceğini söylemiştir. tercümesi şu, insanlar kredi çeksinler ve müteahhit kesiminin 1e yaptığını 5e almaya devam etsinler ki satyapçı çocukları nargile kafelerde göt gezdirmeye devam etsin.

faizler düşük olsun ki kredi çeken işletmelerin finansman maliyeti düşsün ve bu maliyet ürün satış fiyatına daha az yansısın ki enflasyon oluşmasın. tercümesi şu, biz işletme sahipleri zenginiz ama işletmelerimiz fakir, kredi çekmeden işletmemizi işletemiyoruz çünkü üretilen gelirin atabildiğimiz kadarını kendi cebimize atıyoruz, kimseyle paylaşmıyoruz. kredi çekiyoruz, ödemiyoruz, yapılandırıyoruz, vergi affı çıkarttırıyoruz. kredi çekemezsek devlet teşvik faiz diye ağlamaya başlıyoruz. bütün bunları yapıyoruz ama yapmayacağımız tek birşey var o da kendi işletmemize kendi cebimizden yatırım yapmak, sermaye eklemek çünkü ihtiyaç duymadığımız kadar çok malımız mülkümüz olsa da azalmasını aklımızın ucundan geçiremiyoruz.

özetle biz yedik yedik yemeye devam etmek istiyoruz ama biliyoruz ki ne becerdiysek hile hurda arka yollardan becerdik, tuttuğumuz köşe başlarını hakedenlere kaptırmayalım ki ülkedeki üniversite mezunu nitelikli insanları karın tokluğuna süründürürken onların sırtından geçinelim.

ne kadar yazsam az ama bir tarafta tanıdığım bir kaç işletme sahibine ve çocuklarına bakıyorum bir de yanlarında çalışan insanlara ve aldıkları maaşlara, iş arayan mesleğinden başka işlerde çalışan üniversite mezunu gençlere. ve iğrentiden başka birşey hissetmiyorum. bu açıklamalar da biz bu düzeni yürütmeyi bile beceremiyoruz ama zorlamaya devam edeceğiz demekten başka birşey değil.
devamını gör...
"dolar 10 lira olursa yüzüme tükürsünler"
devamını gör...
millete girek kazık ağzından çıktı, faizi artırırsanız ölür.
büyüme dediğiniz model kredi çekip çekip bir şeyler almaktı.

eskiden memur kredi çekebilirken veya memur kefil istenirken, şimdi sms e 5000 kredi verir oldu.

bi tarafımızı yırttık, bu büyüme değil şişme diye. ne oldu şimdi? halen bir nefes daha alır diye üflüyorlar.

çalışmadan kredi çekip yiyen vatandaş kaç ay dayanırsa, bir ülke de onun 2 3 katı dayanır. verdiğin faiz dünya sıralamasında. vermesen basmadığın para, dolar piyasadan çekilecek. çekilen dolar ile ödemeler var. dolar nereden bulunacak? cari açığın bacak gibi. vatandaşa almasınlar diye cep telefonunu, ps5 i, arabayı haram etmişsin ama patatesin, nohutun, etin bile yok.

daha durun, bunlar iyi günlerimiz.
devamını gör...
mr. jöleman’ın yine saçmalardan seçmeler yaptığı açıklamalar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"23 mart 2021 yiğit bulut açıklamaları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim