borsa istanbul’da dün (22 mart 2021)yaşanan taban seviyeden kapanışın ardından hisse senetlerinde bugüne de yüzde 5,39’luk değer kaybıyla başladı. derhal devre kesici ile işlemler durdu. ilk devre kesicinin ardından işlemler 10:30’da yeniden başladı. dakikalar içerisinde düşüş hızla yüzde 7 sınırını geçince bir kez daha devre kesici uygulandı. işlemlere bir yarım saat daha ara verildi.
(devre kesici, tüm hisse senetlerinin anormal düşüş yaşaması halinde borsadaki bütün kağıtları işleme kapatan sistemdir)


bankacılık hisselerindeki yüzde 9 değer kaybıyla dikkat çekerken bist100’deki 91 hissenin tamamı değer kaybetti. 49 hisse senedinde düşüş yüzde 7’nin üzerinde. bist 100’de geçen cuma günkü kapanışa göre toplam değer kaybı yüzde 16 seviyesini geçti.
özetle olan bu , ve zararlar dönüşü neredeyse imkansız noktada.


yabancı yatırımcıların “kol kesme” olarak tanımlanan zararın büyüklüğüne bakmaksızın ellerindeki bütün hisseleri satarak borsadan çıkışı en önemli düşüş nedeni. tabi içerideki medya makinesi yine “dış güçlerin operasyonu “ mavalını okuyacaktır. davar tayfa da “godamanlar para kaybetmiş bağa ne “ şeklinde yaklaşacaklardır. bu arada londra swap piyasasındaki gecelik tl faizi %1160'a yükselmiş olması kimsenin üzerinde durmadığı bir başka ayrıntıdır. ingilizlerden döviz alabilmek için tefeci faizine mahkûm olan ülkemizin bütün kaynakları eritilmektedir. bu faiz ile alınan emanet dövizleri ve faizi nasıl geri ödeyeceğimiz ise kimsenin cevabını bilmediği bir başka ufak ayrıntıdır.

ülkemizin bankacılık sisteminin bu kadar değersizleşmesi ayrıca endişe vericidir. mayıs’ta yapılacak halkbank davasının öncü sarsıntıları görülmektedir. borsanın en büyük motivasyon kaynağı “güven” havaya uçmuş haldedir.
kıssadan hisse ülkecek çok ama çok zor günlerin içinde kavruluyoruz.
meraklısı için detaylı ve gerçekçi bir analiz :
devamını gör...
dün çökmüştü, bugün de çökmüş, yarın da çökebilir demek ki. tahtaları kapamak da işe yaramamış anlaşılan, ekonomimizin çok iyi olduğu bir zamana denk gelmesi ise kesinlikle manidar.
devamını gör...
kredi çekip borsaya girenlerin durumunu merak ediyorum. çok kötü günler geliyor.
devamını gör...
benim anlamadığım 100 bin de ki borsa dünya borsaları batarken, covid varken ne oldu da 150 bin oldu. 50 binlik balon iniyor diye yorumluyorum. ayrıca korkmayın galib baba ve tayfası bırakmaz. kerizlerin hisselerini dipten toplamak ve yeni balona hava basmak için ellerini ovuşturuyordur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"23 mart 2021 borsa istanbul’da çöküş" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim