güneş sistemindeki diğer gezegenlere insanlı uçuşlar için yegane büyük uydumuz ay'ın bir sıçrama tahtasına dönüşmesini sağlayacak projedir.

ay'da yüzeye yakın su bulunan kraterlere kurulacak yakıt üretme tesisleri ile su önce sıvılaştırılacak ve ardından elektroliz ile hidrojen ve oksijen elementlerine ayrıştırılacak.

üretilen hidrojen ve oksijen uzak mesafe uzay görevlerinde aydan hareket edecek uzay araçlarına takviye edilecek. ay yörüngesindeki bir uzay istasyonu ile dünya ve ay arası koordinasyon sağlanacak.

sloganları da çok güzel, biz gidiyoruz.

sanırım gelecekte, tıpkı bir takım bilim kurgu filmlerindeki gibi dünya'da kalanlara ikinci sınıf insan muamelesi yapılacak.
devamını gör...
son yıllarda bazı ülkelerin başta ay ve mars olmak üzere birtakım gök cisimleri için düşündükleri projelerden yalnızca biri.

bu konuda daha önce ay'a nasıl malzeme götürüleceği ve bu işlerin zorluğu + maliyeti gibi birtakım caydırıcı konuları gündeme getirmişlerdi. son yıllarda kullanımı yaygınlaşan 3 boyutlu yazıcıların, bu iş için de kullanılması düşünülüyor. buna göre yazıcıları ve malzemesini ay'a götürerek kalan işlemleri orada gerçekleştirmenin, maliyet ve sefer sayısı bakımından epeyce fark yaratacağı düşünülüyor. tabi yapılabilirliğini tartışmak gerek bu işin. sonuçta malzeme bolluğu gibi durumların da hesaba katılması gerekiyor.

keşke izleyen değil, aktif rol alan ülkelerden biri olsaydık.
devamını gör...
2023 te lozan antlaşmasının süresi dolacak ve türkiye madenlerini çıkartmaya başlayıp dünya liderliğini alacak.

not: ironiden anlayın. boş yere kalbinizi kırmayayım.
devamını gör...
o da bir şey mi? 2023'e kadar ezanlarımızí susturmazlarsa şayet, ay'í, dünya'ya kadar getirip asma köprüyle birbirine bağlayıp geçiş yapacağız. hafta sonları yasaklar kalktığında da, piknik yapmaya gidip, neil armstrong'un ayak izlerini filan ziyarete gideceğiz inşallah. ey joe biden! tamam mı len, tamam mı?
devamını gör...
ay'a nasıl gidildiğini falan unutmuşlardı, belgeleri buldular galiba?
umut yıldız
devamını gör...
yalniz nasa'nin iki ayri projesi bulunmakta. su arama projesi 2021 de start verecek, artemis projesi 2023 te baslayacak. bunun disinda bu projler maliyet gerektiren projelet ama trump nasa icin ekstra 1 milyar kusur butce ayirttmis durumda. oncelikle su cikartma projesine gelirsek;tahmin edildigi gibi guney yuzeyinde bir göletten su cekilip getirilmeyecek. su molekulleri toprakta hapsolmus sekilde ve farkli teknolojilerle ayristirilmasi gerek.cikacak oranda sanildigi gibi yuksek miktarlarda degil. cölde bulunan suyun sadece 100'de 1 i kadar.bunun icin ozel bir arac gorevlendirilmis bulunmakta, parcalari hatta 2021 yilinda gonderilmeye baslanacak. bu projeden ayri nasa'nin artemisi de 2023'te baslayacak. hatta bu projeyle aya yolculuk yapacak astronostlarin isimleri bir kac gun once basina duyruldu. sanirim amerika bu projelerde bir hayli istekli. hem nasa'nin en karizmasina kavusmasi umit ediliyor, hem uzay gelismeleri konusunda cin ve rusya'nin onune gecmek istiyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"2023 yılında nasa'nın ay'a kalıcı üs kurma planı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim