yök başkanı yekta saraç'ın yüzyüze eğitim ile ilgili açıklamasıdır.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
yüzyüzeyken konuşuruz yekta dur şimdi.
devamını gör...
içinde açıklama içermeyen açıklamadır. hadi artık sadede gel diye diye okudum koca metni.
devamını gör...
hafta içerisinde açıklama yapılacağına dair açıklama. açıklama da "2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar yarı yılının da uzaktan eğitim şeklinde yürütülmesine" ana başlığıyla detaylandırılacaktır.
devamını gör...
yine çok şey söylenip hiçbir şey söylenmemiştir. alıştık artık bu geçiştirmelere.
devamını gör...
geçen haftalarda canlı yayında konuşan sağlık bakanına bu konuya yönelik bir soru sorulmuştu. üniversitelerde yüzyüze eğitimi düşünmediklerini söylemişti kendisi tek cümle ile. ilgili videoyu bulamadım ama canlı yayını dinlemiştim...

edit: tarih olarak yanlış hatırlamışım sanırım kısa bir video buldum. buradan

uygulamalı eğitimler dışında yüzyüze eğitimi riskli buldukları iletiliyor bu haberde. yök'ün uyguladığı anket sonuçları birşey değiştirir mi hep birlikte bekleyip göreceğiz.
devamını gör...
bu dönem için çok zor. insanlar yurtlarından ve öğrenci evlerinden ayrıldı. büyük şehirlere dönecek öğrenciler yüzünden vaka sayılarında ani artış yaşanır. böyle bir durumun kontrolü zor olacağından dolayı muhtemelen üniversiteler bir sonraki eğitim dönemi için açılma kararı alır.
devamını gör...
taksim taksim deyip ilginç fakat ne olduğu hâlâ tam anlaşılmayan açıklama gibi bir açıklama değil midir?
devamını gör...
(bkz: kız öğrenci)
devamını gör...
açıklama : anket sonuçlarının bütününün kamuoyu ile bu hafta içerisinde paylaşılması planlanmıştır.

meali : sonuçları "şahsım"ın onayını aldıktan sonra gerekli düzenlemeleri yaparak paylaşacağız. başımıza iş çıkartmayalım durduk yere.
devamını gör...
t: b.. çukuru twitter'da üç beş troll hesap okul okul diye zırladığı için eğer üniversiteleri açarlarsa troll hesap ordusu kurup ülke yönetiminde söz sahibi olmak istiyorum ben de. bir de utanmadan anket yapıyorlar. sizce türkiye'deki ortalama bir lisans 1. sınıf öğrencisi "mantıklı" karar verebilecek bir yetiye sahip mi? bence değil çünkü. anketin büyüklüğüyle de övünmüşler. şaşırtmadı. bir de "kız öğrenciler"in ankete daha fazla katılmasının umut verici yanı nedir? biri aydınlatabilir mi? zaten erkek öğrenci sayısının üstündeler, ne bekleniyordu ki? herkesin
"öğrenci" vasfıyla oy verdiği bir ankette bile şirinlik yapacağım diye ayrım yapıyorlar.
devamını gör...
(bkz: ee sonuç?)
devamını gör...
açıklama yapacağını açıklama yaparak duyuran bir adet yurdum insanı.
devamını gör...
biz size döneceğiz anlamını çıkarttığım açıklamadır.
devamını gör...
yüz yüze egitim acıklamasıni yüz yüze gelmeden acıklamayacaklar, buna kesin inanıyorum artık. sürekli olarak net olmayan acıklamalar, sürekli bir erteleme, bir bekletme politikası. bunlarda bir karaktere dönüstü artık, bu bir davranıs degil.
devamını gör...
sıkıyorsun yekta. o anket öğrencilere yapılmadı. isteyen herkes istediği kadar doldurabiliyordu anketi. mail adreslerinize yollayacağız dediniz saçma sapan bir sitede, herkesin sınırsız sayıda girebileceği şekilde yaptınız. sıkma yekta. anket manket hikaye. açmayacaksınız ve doğru bir karar ama milletle anket manket ayağına dalga geçme yekta!
devamını gör...
yök'ün bu kararını anlayışla karşılamak gerekiyor.

üniversitelerin tatil edildiği 16 mart 2020'den beri hemen her öğrenci, tekrar yüz yüze eğitime dönülmesi konusunda üniversitelere baskı yapıyordu. yök'ün bilgisi haricinde hareket edemeyen üniversite yöneticileri de doğal olarak topu yök'e atıyordu.

burada fark edilmesi gereken bir şey var: uzaktan eğitimle telafisi güç eksiklikler meydana gelmektedir. düşünün, bu durum belli bir süre daha devam ederse piyasaya klinik çalışma yapmamış doktorlar, doğru dürüst proje dahi çizmemiş mimarlar, eline bir tanecik parça bile almamış mühendisler çıkacak. yök'ün de, sağlık bakanlığının da bu yaklaşımını sırf bu yüzden anlayışla karşılamak gerek.

bununla birlikte, üniversitelere teorik eğitimin çevrimiçi, uygulamalı eğitimin ise seyreltilmiş şekilde yüz yüze yapılması şeklinde tavsiye verilmiş. ayrıca isteyen öğrencilere kayıt dondurma hakları verilecek, dönem ortasında mevcut durum tekrar değerlendirilecek.

iki senedir okuyan, 3 buçuk ortalama yapmış olmasına rağmen hala proje yapamayan ve türkiye'nin seçkin üniversitelerinden birinde öğrenim gören bir mühendislik öğrencisi olarak bunları yazıyorum. keşke bir çözüm yolu bulunsa, şu salgını etkilemese...
devamını gör...
diş hekimliği öğrencisi olarak yazıyorum;
alınan bu karar ile 1 mart tarihi itibari ile okula dönüş yapıyoruz. yaklaşık bir yıldır eğitim anlamında çok geri kalmıştık. diş hekimliği eğitiminin doğası gereği birinci sınıftan 5. sınıfın sonuna kadar pratik eğitimin yoğunlukta olduğu bir bölümüz. umarım her şey güzel olur ve pandemi dönemini tüm insanlık olarak hızla atlatırız. buradan değinmek istediğim en önemli husus şu; bazı insanlar görüyorum yok bu üniversitelilerin okula dönme isteği nedir, bu şımarıklıktır falan diyorlar. uygulamalı eğitimi olan bölümler için 1 yıllık kayıp telafisi çok zor bir süreç. kimse keyfinden yüz yüze eğitim istemiyor. ağzı olan konuşuyor, bilmediğiniz konular hakkında atıp tutmayın lütfen. sağlık bölümü öğrencisi olarak yüz yüze eğitim bizim için zaruri bir şeydi ve sonunda yök ve sağlık kurulu bu gerçeği gördü mutluyuz. hayırlısı...
devamını gör...
dagin fare dogurmasi,kimsenin sorumluluk almak istememesidir. cunku gun gelir bir gun biri yapilan zincirleme yanlis tamlamasinin hesabini sorar korkusundandir. okullari acsalar tam olarak ve sistem ,hastalik patladiginda suc kimin ustune yikilacak? butun problem budur. universitelere bu tavsiye yikilirsa ,rektorler kafalarina gore karar verecektir. degilse yok un saglik bakanliginda patlatmaya calistigi bomba elinde patlamistir. soyle dusununuz kac universitede seyreltilmis sekilde lab yapacak kadar cok ekipman var? donem yetmez her derse 5 ogrenci alip 5 gun soksaniz? peki buna soktugunuz arastirma gorevlilerinden biri hastalik kaptiginda belirti gostermediginde ne olacak?
devamını gör...
ıki hafta sonra tam tersini açıklayacaklar, hedefleri çok net emlakçılar ve yurtların para kazanmasını sağlamak.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"15 şubat 2021 yök'ün yüz yüze eğitim açıklaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim