anadolu selçuklu hükümdarı 1. kılıçarslan'ın diyarbakır silvan'daki kayıp mezarının, dicle üniversitesi'nin çalışmaları sonucu tespit edilmesi.

--- alıntı ---

diyarbakır dicle üniversitesi (dü) rektörü prof. dr. mehmet karakoç, mezarla ilgili şu bilgileri verdi:

''sultan 1. kılıçarslan’ın, habur çayı'nda boğularak şehit olduğu ve silvan’da defnedildiği biliniyor ama mezar yeri bir türlü tespit edilemiyordu. 2 tarihçi, 1 sanat tarihçisi, 1 arkeolog ve 1 yazma eser uzmanından oluşan komisyonumuz, veriler ışığında silvan’daki muhtemel yerleri inceledi. yöre halkıyla hep temas halinde olundu. güzel haber bu hafta içinde geldi. silvan merkezindeki orta çeşme parkı'ndaki türbede iki mezarın, kılıçarslan ve kızı saide hanım'a ait olduğu komisyonumuz tarafından belirlendi. anadolu tarihine ışık tutacak olan bu gelişmenin diyarbakır ve silvan için hayırlı neticeler vereceğini temenni ediyor, başta valimiz münir karaloğlu olmak üzere katkı sunan herkese üniversitem adına teşekkür ediyorum."

--- alıntı ---

kaynak: www.trthaber.com/m/?news=an...
devamını gör...
bu hızla giderlerse cengiz han'ın mezarınıda bulabilirler. böylelikle dünyanın sonuda gelmiş olur.
devamını gör...
dedem lan o benim. gidip iki fatiha okuyayım.
devamını gör...
umarım kurdeleli açılış yapıp her yere pankart asıp reisin konuşmasıyla taçlandırmazlar dediğim olay.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"12 ocak 2021 1. kılıçarslan'ın mezarının bulunması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim