fars şovenizminin, safi fars ulusu yaratma projesinin "azeri" kelimesini yaratmada payı büyüktür.
böyle bir iddianın dahi var olabilmesi için ortaya koyacağınız her kaynağın farklı amaçlar doğrultusunda ortaya atıldığını söyleyebilirim. velhasıl kelam azeri değil azerbaycan türk'ü, azerice değil azerbaycan türkçe'si.
devamını gör...
azeri ile azerbaycan türkü ayrımı yapılmadığında yanlış anlaşılacak iddiadır. azeriler kafkasya'da yaşayan az nüfuslu bir topluluktur. kullandıkları dil nedir, nereden gelir, azerilerin etnik kökeni nedir bilen biliyordur elbet ancak azerbaycan türklerinin konuştuğu dil türkçenin oğuz dil grubuna dahildir. azerbaycan türkleri ise tıpkı türkiye türklerinin ekseriyeti gibi oğuz türklerindendir. azerbaycan ismi ise tıpkı anadolu gibi coğrafi bir tanımlamadır ve "ateş yurdu" gibi bir anlama gelir. burada tartışılacak bir konu yok.
devamını gör...
senin insan olma ihtimalinden daha fazla olasıdır.
devamını gör...
azeriler evet uzaktan akraba olabilirler, mevzubahis azerbaycan türkleri ise imkanı yok. fenotipleri dahi bunu bas bas bağırmaktadır zira
devamını gör...
2 tarafın milliyetçi yazarların (milli duygu)larını bir kenara bırakıp, öz kaynak ile tarihi somut belgeler ile desteklemesini beklediğim başlık.
"tartışmadan kırmadan"
devamını gör...
kızılderilerin kürt olmasıyla eşdeğerdir yani öyle bi şey yoktur ****
devamını gör...
evet amerikayı da kürtler keşfetti zaten
devamını gör...
çoğu kişi daha yazdıklarımı okumadan kaynaklara bakmadan reddediyor dalga geçiyor
devamını gör...
azeri diye bir şey olmadığından bu konu hakkında söylenecek tüm tanımlar boştur. azerbaycan türkü vardır. bizler gibi oğuz boyundan gelmektedirler. bu da onları sapına kadar türk yapmaktadır.
devamını gör...
10.
o kadar büyük bir kürt popülasyonu imkansızdır. dağlık karabağ medlerin yaşam alanına çok yakın değildir.
devamını gör...
11.
sıfır olan olasılıktır.
devamını gör...
12.
ananın kız olma ihtimali kadardır.
devamını gör...
13.
saçmadır
devamını gör...
14.
ben hep maddeler sunuyuyorum siz anca sacmadır diyosunuz bana cevap vermiyorsunuzki ben buraya neden açtım bu konuyu tartışalım diye
devamını gör...
15.
"olasılık, atom fiziği.." nazım hikmet ran..
"olur mu lan öyle şey" dandoldenyus..
devamını gör...
16.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
17.
30 senedir tarih okuyorum. hayatimda bu kadar salak cümleyi ilk kez bir arada okuyorum.

cahilsin. keşke ölsen dedirten başlık.

kürtlerin yazılı kaynakları yok dilleri var. 3 kitap yazayım da süper kahraman olun bari.
devamını gör...
18.
sonunda, anlatmayı bıraktığım başlık
ben zaten doğru demedimki bu bir iddiaydı
nasıl macaristandaki türkler, türklüğünü unuttuysa, azerbeycanın yerli kürtlerinin, bölgeye gelen oğuz türkleriyle beraber yaşadığını daha sonra bazılarının göç ettiğini, çoğunluğun ise türkleştiğini, safevi osmanlı savaşından sonra bazı kürtlerin dağlık karabağ bölgelerine geldiğini ve çoğunluk olduğunu daha sonra stalin'in emriyle çogunun kazakistana sürgün edildiğini anlatmaya çalıştım tabi anlamadınız
devamını gör...
19.
kürtlerin nesini tartışacağız. pamir türkleri, yörükler gibi avrasya kökenli göçebelerdir. dna araştırmaları onların orta asya kökenli olduklarını kanıtlar. bereketli hilal denen bölgede eski iran halklarıyla birlikte yaşamışlardır. kuvvetle muhtemel eski iran halkının benimsediği ibrahimi dinleri kabul etmemişlerdir ve böylece kendilerini o kültürden ayrıştırabilmişlerdir. tıpkı şimdi olduğu gibi 'biz türk değiliz' diye bağırıyorlar. bu konudaki şahsi önerim ermenistana bakıp ders almalarıdır. 21. yüzyılda 'bağımsız ülke kurcam ulus devlet olucam' diyemezsiniz. çünkü küreselleşme, çünkü şirketokrasi, çünkü dijital takip, çünkü ekonomi, çünkü borçlu devletler

the origin of the kurds kitabının yazarı ferdinand hennerbichler dilbilimsel olarak bir toplumun kökenini bulmanın zorluğuna dikkat çekerek mtdna ve y-kromozomu analizlerine okuyucuyu yönlendiriyor. gerçekten de genom bilimi hayalimizdeki millet, ulus, ırk, kabile, soy, aşiret gibi kavramları sarsmaktadır.
max planck enstitüsü bilim insanlarının 2005 yılında yalnızca kürtleri inceleyen ilk esaslı genetik çalışması olan “kürt gruplarında mtdna ve y-kromozomu çeşitliliği" isimli makalesinde kürtlerin en eski ataları bereketli hilal bölgesinde yaşayan yerli halklardan biriydi ve asya’dan gelen ve askeri açıdan örgütlü olan (r1a1) göçmen seçkinleri tarafından farklı dalgalar halinde dilsel olarak iranileştirildiler. kürtlerin atalarının, hem tarihsel hem de toplumsal katmanlar olarak tamamen farklı topluluklardan meydana geldiği disiplinler arası yapılan çalışmalarda açıkça anlaşılmaktadır.

yani diyor ki makalede: ne olursan ol kürdistan dediğin bölgede yalnız yaşamadınız ki sizin olsun. e zaten kimin sesi çok çıkarsa diğerlerini bastırır.

türkiya'daki kürtlere ve türkiya gençliğine günümüzde yeni medya aracılığıyla propaganda yapılmaktadır. bunlar bizzat abdullah öcalan ve ekibi tarafından planlanmaktadır (bkz: imralı notları). abdullah öcalan 1980lerde 'kürtler devlet memuru olmalıdır, yargıya sızmalıdır' dediği için kürt vatandaşlarımız başka fakültelerde de okuyabilecekken hukuk fakültelerini doldurmuşlar ve şimdilerde yargı mensubu olmuşlardır. onlardan biri de selahattin demirtaş'tır. üniversite sınavına ikinci kez girerek 1993 yılında ankara hukuk fakültesine yerleşmiştir.

ben özbeöz türküm diyen gitsin dna testi yaptırsın. ben özbeöz kürdüm diyen gitsin dna testi yaptırsın.

hah ama ne alakası var genetikle biz 'ulus bilinci yaratma' hakkında konuşuyoruz diyorsanız sizi kimlerin desteklediğine bakın, sizin liderlerinize kimler para veriyor ona bakın.
mesela atatürk'e milli mücadelede kimler yardım etti pakistan'dan, hindistan'dan, kafkaslardaki müslüman ruslardan, moskova'dan, küçük ada ülkelerinden, yeni zelanda'dan ve hatta düşmanımız olan fransa dahi çekilirken silah, top, mühimmat bırakmıştır.
şu an kürdistan milli mücadelesi için kimler kürtlere yardım ediyor? tabi ki de dünya'nın emperyal güçleri almanya, amerika, rusya.

ne güzel memleket ya. bölün anasını satayım bölün.

tarihte kürt toplumlar başka devletlerin tarih kayıtlarına geçmiştir. homeros bile genetik araştırmalar günümüzde kürtlerle yahudiler arasındaki genetik yakınlığa dikkat çekmektedir. kürtler kendilerine tarih uydurmasınlar lütfen. kendilerini başka ulus devletler üzerinden tü-kaka şeklinde bir siyasetle var etmeye çalışmasınlar lütfen.
kaldı ki türkiya kürtleri öyle bir toplumsal sınıf oldu ki suriye kürtlerini aralarında istemiyorlar. ilk referandumda herkes suriyeliler gitsin diye oy verecektir. ırak kürdistan yönetimi ile anlaşın mübadele yapın o zaman. madem 'varlığım kürt varlığına armağan olsun' diyorsunuz selahattin demirtaş'ın kardeşi nurettin demirtaş ırak kürdistan yönetimi başkenti erbil'dedir. zaten
halkların demokratik partisi (bkz: hdp), abdullah öcalan liderliğinde kurulmuştur. selahattin demirtaş'a kimse 'başkanım' demez çünkü hdp başkanı abdullah öcalandır. hdp'nin meclise girmesini sağlayan seçim-reklam kampanyasını ünlü bir amerikalı reklam şirketi twitter üzerinden kampanyayı yönetmişti. bu propagandalar direk türkiya gençliğini hedef almaktadır.
devamını gör...
20.
macaristan'da türkler türklüğünü unutmuş mu? viktor orban, jobbik partisi, macaristan'da turan kurultayı, türk keneşi. bunlara bir bak bakalım. ab'de türkiye aleyhine her oylamaya gözü kapalı red veren ülke. zeytin dalı harekatı, barış pınarı harekatına açık destek olan ülke. türklüğü kaybetmiş. yersen. sadece hristiyan olup dillerini fin ugorlarla karıştırmışlar. macaristan'da herkes ama herkes avrupa hunlarının kökü olduğunu bilir.
gelelim azerbaycan'a. senin anlatmak istediğin olayla açtığın başlık alakasız. evet karabağ'ın yalnızca bir kısmı kızıl kürdüstan olarak geçiyordu. stalin buradan kürtleri kazakistan'a sürdü. ancak bir kısmı da orada duruyordu. ermenistan o rayonlara girince müslüman olan ne varsa önüne kattı sürdü. bakü'nün dışında karabağ sürgünlerinin yaşadığı mahallelerde bu kürtleri bulabilirsin. bu kürtler azerbaycan türkleri gibi şiidirler. nüfusları çok az kaldığı için türkleşmeleri normal. ancak asıllarını da inkar etmezler.
azerbaycan türkleri ki onlar türktür azeri demek saçma geliyor, oğuz boyundan geliyor. oğuz boyu öyle bir boydur ki nüfus hacmi olarak dünyanın belki de en büyük boyu ve uruğudur. şöyle anlatayım bizansta paralı askerlik yapan uzlar(yani oğuzlar) ve peçenekler(oğuzların boyu) biz anadolu'ya girmeye uğraşırken çoktan tersten dolanıp balkanlara girip yer tutmuşlar. süryani mihael anadolu selçuklu devleti kurulmadan ilk beylikler döneminde göçleri anlatırken denizdeki kum taneleri kadar fazla olan oğuzlar ..... olarak anlatır. suriye, ırak, iran, türkiye, azerbaycan, türkmenistan devletlerinde yaşayan halkların hemen hemen tamamı oğuz boyundan gelir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"azerilerin kürt olma olasılığı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim