bir diğer adı rumeli yakası'dır. evet.
devamını gör...
dizi olanindan bahsetmiyecegim. rumeli yakası olarakta bilinir. çok kalabalık ve kirlidir.
devamını gör...
bugün nişantaşı na gittim, lan nesini seviyorlar buranın anlamak mümkün değil. g*t g*te binalar kalabalık leş...
devamını gör...
yoran yaka.

bu entryi belki tahmin edebileceğiniz üzere avrupa yakası'ndan yazıyorum. burayı seven arkadaşlar, nasıl seviyorsunuz yahu? cevapları biliyorum çünkü çok insanla tartıştım, genel cevap "iş dünyası, imkanların fazlalığı, insan kalitesi" oluyor. anadolu yakası'nı kırşehir gibi görüyorlar yani.

bir kere insan kalitesi olarak avrupa yakası su götürmez şekilde geridedir. iki yakayı da hayatında birer kez dahi görmüş her ademoğlu avrupa yakası'nın keko popülasyonunun çok daha fazla olduğunu bilir.

imkanlar ise doğru ama gereksiz bir argüman. iktisat biliminde marjinal fayda diye bir kavram vardır. "tüketim bir birim arttığında, elde edilen fayda ne kadar artar?" anlamına gelir. tüketim arttıkça marjinal fayda düşer ve hatta "eksi"ye düşer. o kadar doymuşsundur ki ekstra tüketim sana artık fayda sağlamaz. imkanlar konusu tamamen bununla aynı durum. anadolu yakası dediğin yer de bir insanı her türlü aktivite için doyuracak imkana sahip. avrupa yakası daha fazla imkana sahip olsa da değişen bir şey yok.

geriye bir tek iş dünyası kalıyor, bu doğru ve benim de entryi avrupa yakası'ndan yazma sebebim oluyor kendileri*.

hafız, burada yaşanmaz. nedir, bazı insanlar çok sosyaldir ve kuru kalabalık dahi onları tatmin ediyor. saygı duyarım. çoğumuzun böyle olmadığını, aynı güzide sözlüğümüz gibi normal insanlar olduğumuzu da biliyorum ve o yüzden yaşanmaz diyorum.

anadolu yakasına döndüğümde köyüne dönmüş yozgatlı gibi oluyorum. taşı toprağı öpüp, gördüğüm insana sarilasim geliyor*.
devamını gör...
nüfus ve yüzölçümü olarak anadolu yakasından daha büyüktür.
devamını gör...
istanbul'u istanbul yapan yerlerin bulunduğu yaka. anadolu yakası kadıköy ve üsküdar haricinde pek yansıtmaz eski istanbul'u.
devamını gör...
avrupa yakası dediklerinde aklıma gelen ilk şey avrupa yakası dizisidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"avrupa yakası" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim