gelişmiş ülkeler alman aşısı alırken türkiye neden çin aşısı aldı?
devamını gör...
yoo alman aşısı da aldılar.

t:çinle yapılan anlaşma gereğidir.
devamını gör...
para yok. 3 milyon aşı için bile ne kadar şov yaptılar.
devamını gör...
çünkü çinliler kendilerine kobay arıyordu, e türkiyeden iyi kobay millet mi bulacaklar kardeşim? brezilya gibi varoş bir ülke bile kullanımından vazgeçti aşının, zaten açıklanan etkinlik değeri çok az. ama malum partiye üye olan kaymak tabaka pfizer-biontech aşısını çoktan vurdurdu keyfine bakıyor.
devamını gör...
alman içinde olumsuzluk içeriyor.
devamını gör...
konuyla alakası olabilecek veyahut belki de olamayacak şöyle bir link var.

ucuzluk konusunda ise, oxford'un geliştirdiği aşı maliyetine satılacak diye bir şey okumuştum. yani aslında çin firmasından gelen aşı en ucuzu değil. fakat totalde taşınmasi vesair hesaplanirsa bekki daha ucuza geliyordur. çünkü mrna aşıları özel şartlarda taşınmalı. pamuklara sarılıp sarmalanmali. o yüzden aşının kendisinin fiyatından başka bu özel saklanma dolaplari falan pahalıya geliyor olabilir.
amma bana yine de konu sadece fiyat değilmiş gibi geliyor. çin firmasi, hacım al elin bollaştiginda ödersin diyen mahalle esnafı gibi yaklaşmış olabilir.
devamını gör...
neden mercedes'e değil egea'ya biniyoruzla benzer cevaba sahip soru. ben ayağımı yerden kessin,işimi görsün yeter diyorum.
devamını gör...
vardır bunda da birilerinin çıkarı. zaten halk olarak bizler 1ilerinin çıkarı üzerine yaşıyoruz. köle oluyoruz mu demeliydim...
devamını gör...
paramız ona yetmiştir belki.
devamını gör...
sonrasin da ucuz etin yahnisi yavan olur.. işine dönmez inşallah..
devamını gör...
sinovac'ta yapay mrna olmamasından dolayıdır.
devamını gör...
her ikisini de aldık.
lakin alerjik bünyesi olanlar için, alerji konusunda nirvana olan, uzay zamast ülkesi çin'den, çin aşısı da alındı. sırf halktan alerjinin ne olduğunu bilenler mağdur edilmesin diye...
ha diyorsanız ki hincime ülkemizde aleji biliniyor. alerji bölümümüz bile var b.k biliniyor, en son alerji uzmanı olduğu söylenen bi doktor, beni ölümden döndürdü...
devamını gör...
çünkü hastalığı çin yaydı ve çözümü de çin aşısında.*
devamını gör...
bir anda biontech'e ülkeler çok fazla ilgi gösterdi. o zamanlarda türkiye bir nevi rekabet etmekten kaçık hemencecik çin asisis aldı. diye düşünüyorum.
devamını gör...
en temizi hepsinden olmak.
devamını gör...
olm zamanında biz ne yaşamışız dedirtmiştir. ne acayip bir dönemdi ya.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"alman aşısı yerine neden çin aşısı aldık sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim