damıtma işleminin bulunmasıyla beraber ticarete ortak olup avrupa'dan yayılan içeceklerdir.
geçtiği ülkelerde modifike gelişimlerle beraber arap dünyasında başka bir dönüm noktasına erişilir. fakat burada yeni üretilen damıtılmış içkiler dini sebeplerden dolayı çok fazla ilgi çekmeyince, içecekler tekrar avrupa'ya geçerler.
başlarda damıtılmış şarabın iyileştirici gücü olduğuna inanılır. örneğin, italyan simyacı michael salernus, ilk kez 12. yy'dan kalma arap kaynaklarında tuz ve şarabın damıtılması hakkındaki metni okuduktan sonra alkollü bir içecek elde etmeyi dener. ortaya çıkan içki çok güzel olmasa da kısa sürede kalpten felce kadar birçok hastalığın ilacı kabul edilir.
alkollü içecek popülaritesi avrupa'nın nüfusunu dünyaya yaymasına da katkıda bulunmuştur. şöyle ki, ilk emperyalist uluslar rom üretmek için kullanılan şekerden daha fazla isterler. bunun için avrupa ulusları karayip adalarını sömürge haline getirdikten sonra adadaki şeker tarlasına ulaşırlar. şeker bu zamanlarda adanın en önemli tarım ürünü olmuştur. rom ve şeker para birimi olarak , hatta köle alışverişlerinde bile kullanılmıştır.

kaynak: altı bardakta dünya tarihi
devamını gör...
namaz kılan arkadaşlarımın kullandıkları zaman kutsal günlere dikkat ettikleri içeceklerdir.
devamını gör...
mütemadiyen zam gelen içecek türüdür. ağız tadıyla alkol bile alamaz olduk.
devamını gör...
bir rivayete katılırsak; anlam bozukluğu içeren sıfat.
alkollü alkol
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"alkollü içki" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim